top of page
Search
  • Writer's pictureASK

Schaatsers van Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland onderdeel van Special Olympics Team 2022

Heemstede, 14 maart 2021 Van 22 t/m 29 januari 2022 zijn de Special Olympics World Winter Games in Kazan, Rusland. Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland (Stichting ASK) is één van de negen verenigingen die is ingeloot om deel te nemen aan het grootste wintersportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking.


Op 18 januari 2022 stapt Special Olympics Team NL op het vliegtuig, waarna hun leven voorgoed zal veranderen. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij worden begeleid door 9 coaches en het staf team van Special Olympics Nederland.


Coaches geselecteerd!

Stichting ASK gaat met in totaal 4 sporters en 2 coaches naar de Special Olympics World Winter Games in Kazan, waar zij deelnemen aan het shorttrack. Deze week werd bekend dat de coaches Marijke Huijzer-Engbrenghof uit Haarlem en Marjolein van der Beeke-Lohmann uit Heemstede twee van de drie coaches zijn die het shorttrack team gaan begeleiden.


“Het is geweldig dat we vanuit de Haarlemse regio met 4 topsporters mogen afreizen als onderdeel van Team NL! De sporters kijken er naar uit om mee te doen en tellen de dagen af tot januari 2022. Het meedoen voor de sporters is belangrijker dan winnen. Wij zijn super trots dat wij ze hier bij mogen begeleiden“


De komende maanden zullen de sporters van Special Olympics Team NL definitief geselecteerd en getraind worden door de coaches, Marcel van Galen (Head of Delegation) en Natascha Bruers (Assistant Head of Delegation). De definitieve selectie voor Special Olympics Team NL zal in september bekend worden gemaakt.


Special Olympics World Winter Games 2022

Van 22 t/m 29 januari strijden ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zijn actief in 4 takken van sport; langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden.


Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Changing lives, changing attitudes!


Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.


Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabo Foundation, maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij, event partners Coca-Cola, Stamhuis, Technische Unie en Toyota.


102 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page